In Financial Services & Corporate Development

+31 (0) 619610234

Advisory

Ass / Man. Transaction Services

Context
Onze klant is een globale strategie & advies powerhouse en deze afdeling begeleid klanten bij fusie & overname en restructuring trajecten in pre deal fase tot vendor due dilligence en structurering van transacties.

2014 ontwikkelt zich in toenemende mate tot een jaar waar deze dienstverlening door klanten wordt gevraagd en ook de komende tijd ziet er veelbelovend uit. Het team is hard op zoek naar versterking met één of meerdere personen..


Positie / Verantwoordelijkheden
In de rol van Transaction Services Consultant werk je aan aansprekende transacties die dagelijks het financiële nieuws halen. In opdracht van de koper of verkoper onderzoek je met jouw team de waarde van een bedrijf of bedrijfsonderdeel. Je analyseert onder meer de huidige en verwachte economische, financiële en fiscale positie en brengt de kansen en risico’s van een overname in kaart. De uitkomst vormt belangrijke informatie om de opdrachtgever verder te adviseren over bijvoorbeeld de prijs, structuur en financiering van de transactie. Daarnaast neem je deel aan interviews met key functionarissen van een onderneming (denk aan CEO’s, CFO’s en DGA’s). Je bent in staat het team te ondersteunen in de identificatie van risico's en bedreigingen maar ook kansen voor de te sluiten deal. Het team maakt hierbij aanspraak op je affiniteit met cijfers, analytisch vermogen, adviesvaardigheid en jouw creativiteit.

Indien je meer ervaring hebt en op manager niveau kunt instromen ben je in uiteenlopende team samenstelling verantwoordelijk voor 1 of 4 junior teamleden en eerst verantwoordelijk aanspreekpunt voor het succes van een individueel (deel)project. Tevens ontwikkel je in toenemende mate je commerciële vaardigheden.

Gezochte kwalificaties
Vanwege de bedrijfseconomische aard van de werkzaamheden en de strategische componenten van de functie is er een sterke voorkeur voor een kandidaat met bovengemiddelde academische kwalificaties en sterk ontwikkelde en aantoonbare financieel analytische vaardigheden vanuit de studie en of vanuit eerdere werkervaring. Daarnaast vraagt deze rol om een stevige persoonlijkheid en sterke interpersoonlijke communicatie vaardigheden. Een sector specifieke achtergrond is niet vereist. De algemene vereisten zijn:- Een afgeronde WO opleiding, eventueel aangevuld met een postdoctorale opleiding of MBA

- 3 tot 5 (associate), 5 tot 8 (Manager) jaar ervaring in een rol waaruit je affiniteit voor financiële vraagstukken blijkt en je analytische vaardigheden naar voren komen.
- Financiële modellering vaardigheden en goede schrijf- en presentatie vaardigheden in ieder geval in Nederlands en Engels.
- Zelfstandig kunnen werken met deadlines en druk, resultaat gericht en je houdt van projectmatig werken. Er wordt tevens flexibiliteit in je inzetbaarheid verlangd bij piekmomenten. 
- Sterke persoonlijkheid en teamplayer met plezier in werken.
- Je bent bereid aanvullende opleidingen te volgen, en af en toe projecten in het buitenland uit te voeren.
 

Waarom mogelijk interessant voor jou?
Indien je betrokken wilt zijn als adviseur bij de strategie van ondernemingen is dit is een perfecte mogelijkheid voor iemand met enkele jaren werkervaring om ervaring op te doen met strategische trajecten waar je advies er werkelijk toe doet en je breed vanuit je analytische vaardigheden werkzaam kunt zijn met gelijkgestelde collega’s.


Status procedure
Voor deze posities gaan wij actief de markt in om 1 of meerdere potentiële kandidaten te kunnen introduceren binnen afzienbare termijn.


Interesse?
Neem contact met mij op: Yves de Puysseleyr, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , +31(0)6 19610234