In Financial Services & Corporate Development

+31 (0) 619610234

Advisory

Manager Adv. Services

Context
Onze klant is een globale strategie & advies powerhouse en deze afdeling adviseert klanten op strategisch, commercieel en operationeel vlak en in het bijzonder tijdens strategische koerswijzigingen van het bedrijf (herstructurering, overname etc).

2014 ontwikkelt zich in toenemende mate tot een jaar waar deze dienstverlening door klanten wordt gevraagd en ook de komende tijd ziet er veelbelovend uit. Het team is hard op zoek naar versterking met één of meerdere personen.


Positie / Verantwoordelijkheden
Je werkzaamheden bestaan uit strategische markt- en concurrentie analyses, inclusief het uitvoeren van internationale benchmarks. Ook de analyse of zelfs opstellen van het businessplan en de bijbehorende projecties van een onderneming behoort tot de kerntaken. Daarnaast zijn er operationele projecten, deze focussen zich meer op performance improvement en synergie identificatie en realisatie, zowel voor, tijdens en na de event. Wij bedienen zowel bedrijven als private equity huizen in Europa. De projecten zijn high-impact en duren gemiddeld drie tot vijf weken al dan niet in samenwerking met andere advisory teams (M&A, Restructuring, Valuations).

Op manager niveau ben je in uiteenlopende team samenstelling verantwoordelijk voor 1 of 4 junior teamleden en eerst verantwoordelijk aanspreekpunt voor het succes van een individueel (deel)project. Tevens ontwikkel je in toenemende mate je commerciële vaardigheden.

 

Gezochte kwalificaties
Vanwege de breedte van de werkzaamheden en de strategische componenten van de functie is er een sterke voorkeur voor een kandidaat met bovengemiddelde academische kwalificaties en sterk ontwikkelde en aantoonbare analytische vaardigheden. Deze mogen op het bedrijfseconomische of operationele vlak zijn, maar kandidaten met een andere aantoonbare analytische affiniteit worden ook overwogen voor deze positie. Daarnaast vraagt deze rol om een stevige persoonlijkheid en sterke interpersoonlijke communicatie vaardigheden. Een sector specifieke achtergrond is niet vereist. De algemene vereisten zijn:

- Een afgeronde WO opleiding, eventueel aangevuld met een postdoctorale opleiding of MBA
- 5 tot 8 jaar ervaring in een rol waaruit je affiniteit voor strategische vraagstukken blijkt en je analytische vaardigheden naar voren komen.

- Kunnen werken met deadlines en druk, resultaat gericht en je houdt van projectmatig werken.
- Sterke persoonlijkheid en teamplayer met plezier in werken.
- Goede schrijf- en presentatie vaardigheden in ieder geval in Nederlands en Engels.Waarom mogelijk interessant voor jou?
Indien je betrokken wilt zijn als adviseur bij de strategie van ondernemingen is dit is een perfecte mogelijkheid voor iemand met enkele jaren werkervaring om ervaring op te doen met strategische trajecten waar je advies er werkelijk toe doet en je breed vanuit je analytische vaardigheden werkzaam kunt zijn met gelijkgestelde collega’s.


Status procedure
Voor deze positie gaan wij actief de markt in om 1 of meerdere potentiële kandidaten te kunnen introduceren binnen afzienbare termijn.

Interesse?
Neem contact met mij op: Yves de Puysseleyr, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , +31(0)6 19610234