In Financial Services & Corporate Development

+31 (0) 619610234

“Recuitment is een vak, maar je bent pas succesvol als het je passie is”.

 

 Meer over Yves 

Wie denkt dat ik mijzelf, als gepassioneerde recruitment consultant, in een rechte lijn naar mijn droombaan heb geleid, heeft het mis. Zoals in het huis van de timmerman alles scheef hangt, zo ziet mijn cv er ook uit. Achteraf bezien valt alles op zijn plek, maar toen ik na mijn VWO in Rotterdam door een uitloting voor geneeskunde noodgedwongen Financiële Economie ging studeren, lieten de eerste tekenen van een verloren student zich zien.


De studie zelf rondde ik zonder problemen af. Maar toch, hoewel ik zeker een grote belangstelling heb voor economische ontwikkelingen, heeft een gebrek aan passie voor 'het vak' mij een paar jaar achtervolgt. Ik kon het moeilijk opbrengen om te excelleren in het vakgebied zakenbankieren. Na meerdere functies in het bankwezen en enkele uitstappen daarbuiten, waaronder een baan als management trainer, volgde een dip van een aantal maanden. Ik had werkelijk geen idee meer wat ik wilde.

Klinkt dit al herkenbaar? Er is een reden waarom ik dit vertel…

Het bemiddelingsvak ben ik bij toeval 6,5 jaar geleden ingerold. Niks bewuste keuze. De bureaus die ik ter oriëntatie sprak boden me spontaan een baan aan. De gestrandde carrière als management trainer had mij al dichter bij mijn passie voor het menselijk gedrag gebracht en ik vind het bovendien een sport om middels het koppelen van mensen een deal te sluiten. Zo kwamen veel elementen waar ik wél passie voor heb bij elkaar in het vak van werving en selectie. 

Maar wat was ik graag wat eerder iemand als ik tegengekomen. Iemand die niet alleen relevante werkervaring in het bankwezen heeft, maar ook door de vele oriëntatie- en sollicitatiegesprekken de juiste vragen weet te stellen. Iemand die weet hoe het is om het even niet meer te weten. Iemand die bereid is om energie en tijd in je te steken en out of the box kan denken, juist wanneer jij het niet meer kan. 

 

Wat mij als recruiter succesvol maakt

Een recruiter is meer dan een bemiddelaar; ik adviseer ook bedrijven over de mogelijkheden voor een versterking van hun business model of de strategische implicaties van de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Ontwikkelingen die voortdurend veranderen en waarvan ik goed op de hoogte moet zijn om me een duidelijke visie te kunnen vormen.

Persoonlijk geloof ik dat de juiste match tussen werkgever en werknemer kan worden gemaakt door een recruiter met een analytische benadering en een passie voor de persoonlijke kant. Dat is mijn visie. Recuitment is een vak, maar je bent pas succesvol als het je passie is.

Waar staat SelectYves voor?

SelectYves kiest voor duurzame relaties. Dit is essentieel, omdat ik me wil verdiepen in wat mensen nou echt beweegt, behalve hun situatie en ontwikkelingswensen. Ik houd ervan om mensen te doorgronden en te koppelen aan posities waarin hun talent maximaal tot uiting komt. Een positie waar iemand wellicht niet zelf op was gekomen. Met een ordinair woord heet dat recruitment of bemiddeling. Maar het is zoveel meer dan dat! 

Werk je met SelectYves, dan kom je hier snel achter.

 

 selectyves